Kraswie?

Dit is de blog van aanstaande somali dekkater Kraznyi van Wu Wei. Geboren op 5 april 2010 is hij de eerste kater die wij zelf als dekkater gaan houden. Hij woont met Ucky bij Joost en Barbara. Wat Kraznyi zo bijzonder maakt is dat hij een heel speciale kleur heeft: rood. Genetisch rood, x chromosomaal gebonden rood. Verder is hij ontzettend lief en gezellig. Een opgewekter type kennen we niet! Op deze blog zullen wij de avonturen van Kraznyi op het dekkater- en showgebied gaan bijhouden.

zondag 20 februari 2011

Kraznyi op show

Vandaag is Kras voor het eerst op show geweest. Wat een belevenis! Heel vroeg opstaan, dan een heel eind in de auto en dan wachten. Een dierenarts die even in je oren blaast en onder je staart kijkt en hoppa naar binnen. Een grote zaal vol met mensen en andere katten, wat een gedoe!

Kras was de eerste uren erg ongedurig dus kochten wij een knuffelzak waar hij zich in kon verstoppen. Lekker gemaakt met valeriaan (stinken!!) en kattenkruid wil Kras hier wel in gaan liggen. Dan worden we opgeroepen om naar de keurruimte te komen. Even wachten nog op onze voorganger en dan zijn wij aan de beurt. De keurmevrouw is heel geduldig en bekijkt Kras van alle kanten. Dan komt er nog even een andere jonge kater bij, om te kijken welke de mooiste is. Ze zegt niets en we mogen allemaal weer gaan. Ik ben tevreden want ik zag dat de keurmeester CAC opschreef. Prima, dat zijn de punten waar we voor kwamen, bingo! En toen, opeens, moesten we toch op het podium komen. BIV (Best in Varieteit) Somali! Na een paar uur wachten worden we opeens opgeroepen om nogmaals naar de keurruimte te komen. Beste halflanghaar nominatie! Van de vijf keurmeesters stemde er eentje op ons, de rest koos voor een ragdoll. Super gaaf om met onze rooie vent genomineerd te worden, en dat er dan ook nog iemand om hem stemt! Woehoe!
Foto's zullen volgen, die zijn nog op de camera en op de telefoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten