Kraswie?

Dit is de blog van aanstaande somali dekkater Kraznyi van Wu Wei. Geboren op 5 april 2010 is hij de eerste kater die wij zelf als dekkater gaan houden. Hij woont met Ucky bij Joost en Barbara. Wat Kraznyi zo bijzonder maakt is dat hij een heel speciale kleur heeft: rood. Genetisch rood, x chromosomaal gebonden rood. Verder is hij ontzettend lief en gezellig. Een opgewekter type kennen we niet! Op deze blog zullen wij de avonturen van Kraznyi op het dekkater- en showgebied gaan bijhouden.

woensdag 21 december 2011

Goeiemorgen!

Vanmorgen ben ik nog niet toe aan wakker worden. Naast mij op het nachtkastje zit Kras. Hij ziet dat ik mijn ogen open, en begint direct heel hard te spinnen. Ik steek een vinger naar hem uit en krijg daar een neusje tegenaan. Prrrr. Ik sluit mijn ogen weer en wil nog heeeel even snoozen. Dan voel ik een pootje tegen mijn wang. Heel zachtjes, por por. Zodra ik reageer ('hmmmmmm') gaat Kras harder spinnen. PRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Ik snooz weer verder. Por por PRRRRRRRRRR. "Hmmmm rot op kras ik wil slapen'. PrrrrPRRRRRRprrrrPRRRRR prrrPRRRRR. Por por. Por POR. Prrrrrrrrrrrrrr

Goeiemorgen wereld!

donderdag 3 november 2011

Ah toe?

Ik zit achter mijn PC dingen te doen. Opeens voel ik een pootje tegen mijn rechterarm. Kras. Ik kijk naar hem, en hij kijkt me aan met van die grote ogen (denk aan Puss in Boots zie plaatje). Ik til mijn arm op en zeg 'okee'. Meteen werpt Kras zich tegen mijn zij aan (terwijl hij nog op de armleuning staat) en begint hartstochtelijk te spinnen. Nu zit hij voor me 'ingeparkeerd' en kijkt af en toe om om me een kopje te geven. Lekker Ding!

donderdag 28 juli 2011

Krabpaal




Heb je een prachtige grote luxe krabpaal, waar gaan ze in liggen? Juist, in een kartonnen doos....

zondag 26 juni 2011

Kroelsessie

Ucky en Kraznyi logeren in het huis van mijn ouders op mijn oude slaapkamer. We hebben een weekje met ze samen daar geslapen, gezellig! Kras is super kroelerig, hier een filmpje van. Ik heb net gedoucht (dus nat haar) het regent (dus spettergeluid) en ik heb last van mn allergietjes (dus neus snuiten en hijgen). Toch genieten geblazen zo!




vrijdag 17 juni 2011

Klapstoel

Vanwege een vergadering gisteren staan er twee klapstoelen. Beide katten hebben het zwaar. Ha, een nieuwe stoel!


vrijdag 20 mei 2011

Vogels kijken

Ik word wakker van tsjilpende vogeltjes en mehmehmeh van Ucky en Kras. In de slaapkamer kanje ze nauwelijks zien, dus ik wandel met de katten mee naar de huiskamer en ga met ze  meekijken. Uiteraard mehmehmeh ik gezellig mee als ik een vogeltje zie. De vogels lijken ons te tarten door vlak voor ons raam te gaan zitten kwetteren. Kras kan zijn enthousiasme nauwelijks bewaren en bonkt een paar keer tegen de ruit. Ucky is geconcentreerder en besluipt haar prooi over de vensterbank. Dan is opeens de vliegshow afgelopen en valt er niets meer te mehmehmehkkeren.

maandag 16 mei 2011

Mooi manneke

Kraznyi heeft goed geholpen met schminken vandaag. Lekker achter Jasmijn gezeten en zich maar 3x op tafel gewaagd. Hihi, knapperd!



vrijdag 29 april 2011

Spelen

Ik heb van pijpenraggers in allerlei kleuren en vormen een spinbeest gemaakt. Dit is erg populair bij Kras. Vanmorgen heeft hij wel 20 keer z'n spin teruggebracht zodat ik em weer kon gooien. Knapperd!

woensdag 27 april 2011

Kampioen!

Kraznyi is kampioen! Op een show in Geleen, waar Joost en Sjaak samen met Kras heen zijn gegaan, kreeg Kras zijn laatste punt. Deze week is het titelregistratieformulier opgestuurd met scans van de keurrapporten en het kampioenslint is besteld. Onze knappe man heet nu dus :

Ch. Kraznyi van Wu-Wei

donderdag 14 april 2011

Op de thee

Vandaag kwam er iemand naar ons huis kijken, dus ben ik met Ucky en Kraznyi op de thee gegaan bij een vriendin. Daar was ook een parkiet en een hamster. De parkiet hebben we uiteindelijk maar even op de gang gezet, want die zag er toch te smakelijk uit. De hamster werd door Kras niet geïdentificeerd als 'eten', maar gewoon iets interessants. Met open bekkie ruikend stonden kat en hamster neus aan neus door de tralies. Schattig!

zondag 10 april 2011

Veertjes

Een filmpje van eerder deze week waar Kras het veertjesstokje uit de showspullen viste...

Schone kras

Vanmorgen is Kraznyi gewassen. Dit was Niet Leuk. Gelukkig is Kras erg vergevingsgezind en kon ik het weer goedmaken met snoepjes...
Op het filmpje zie je eerst een erg natte kat, en daarna een wat drogere (die ook al wat meer blijheid heeft nav de snoepjes).



maandag 4 april 2011

Kraznyi op de show met z'n roosje!


Aanvulling show gisteren

Op de show gisteren waren we al heel vroeg aan de beurt voor het keuren. Kraznyi gedroeg zich keurig en liet zich van alle kanten bekijken. De keurmeester keek, voelde, aaide, tilde op,zette neer en schreef vervolgens zijn briefje vol. Daarna ging hij vertellen wat hij er van vond (waarschijnlijk omdat hij zelf ook wel wist dat hij redelijk onleesbaar geschreven had). Kras had een wat rechte neus (mja bekend probleem), had goed gefruhstuckt vanmorgen (beetje dik buikie) maar was nog maar klein en moet goed fressen. Als hij wat ouder is, komt hij wel meer in proportie. Maar het belangrijkste was, ons kleine mannetje heeft een katerstaart! Dat betekent dat zijn staart vettig is geworden doordat zijn geurklieren actief zijn en dat komt weer door de hormonen van een volwassen man. De keurmeester gaf het advies om Kras in bad te doen en goed te shampooen (twee keer). En verder nog met droogshampoo in de weer. Hmm nou we gaan het even bekijken, want ik kan me voorstellen dat Kras een badje niet zo tof zal vinden! Na een ontieglijk lange dag wachten kregen we opeens een briefje dat we ons om 5 uur op het podium moesten melden, samen met heel veel andere katten. Okee, waarvoor dan? Niemand wist het, dus spannend. De deadline van 5 uur werd niet gehaald maar uiteindelijk stonden we dan op het podium. Alle katten hadden die dag hun titel behaald! Helaas Kras niet, omdat hij vorige week geen CAC gekregen had. Toch kregen we een roos en een applaus, dus dat was leuk! Er zijn foto's gemaakt, zodra die binnen zijn, komen ze hier te staan!

zondag 3 april 2011

Show 3 april

Vandaag zijn we weer naar een show geweest. Dit keer kreeg Kras zonder morren mitsen of maren zijn CAC, wel kregen we het advies om hem eens in bad te doen :).

Show 27 maart

Vorige week hebben Kraznyi Joost en Barbara een show gedaan in Baarn. Hier was de keurmeester op zijn zachtst gezegd minder enthousiast over Kras. Tijdens het keuren kregen wij het idee dat Kraznyi beter thuis had kunnen blijven en op zn hoogst een ZG zou krijgen. Tot onze verbazing kreeg hij U1, maar stond er bij 'geen CAC'. Dit is in kattenland niet erg gebruikelijk, een U1 is vaak synoniem met 'de punt' in dit geval de CAC.

woensdag 23 maart 2011

Dekkater in spe

Kraznyi is vandaag aangemeld op de dekkaterlijst van Aby2000. Spannund!

woensdag 16 maart 2011

Lekker bakkie!

Hier mag Kraznyi mijn joghurt bakje uitlikken. Mjam!

Kras in de badkamer

Vandaag ben ik er achter gekomen dat Kraznyi zelf de badkamer open kan maken. Daar wonen de wattenstaafjes, het leukste speelgoed dat hij zelf kan pakken. Bedankt Kras!



Dan mag je er ook wel mee spelen natuurlijk...


Plastic Kras

Vandaag had ik in de keuken iets klaargemaakt uit een plastic zakje. Ik ben nog niet gaan zitten om het op te eten of Kraznyi komt met het plasticje de kamer in, luid 'prrrr' zeggend. Ik pak snel de camera en maakte dit filmpje. Maf beessie!





dinsdag 22 februari 2011

Keurrapport Kraznyi

Lichaam en poten:
Mooie grote gespierde kater, lichaam goed lang en elegant. Goede lange poten, ovale voeten.
Kop en ogen:
mooie wigvormige kop. grote goed geplaatste oren. stevige kin. Neuslijn kon iets meer gebogen zijn. Mooie diep bruine grote ogen.
Vacht en kleur:
Vacht zal nog langer worden. Iets wollige ondervacht, goede rode vachtkleur, goede warme ondervacht zonder grauw rood. Ticking alleen goed zichtbaar op de rug. Geen strepen, geen halsband. Weinig wit onder de kin goed crème.
Staart:
Mooie lange pluimstaart, vol behaard.
Conditie:
Prima konditie, mooie lieve kater.
Kwalificatie:
CAC

Verder nog 'Voorgedragen best in show' en 'Best in varieteit' op de voorkant.

zondag 20 februari 2011

Kraznyi op show

Vandaag is Kras voor het eerst op show geweest. Wat een belevenis! Heel vroeg opstaan, dan een heel eind in de auto en dan wachten. Een dierenarts die even in je oren blaast en onder je staart kijkt en hoppa naar binnen. Een grote zaal vol met mensen en andere katten, wat een gedoe!

Kras was de eerste uren erg ongedurig dus kochten wij een knuffelzak waar hij zich in kon verstoppen. Lekker gemaakt met valeriaan (stinken!!) en kattenkruid wil Kras hier wel in gaan liggen. Dan worden we opgeroepen om naar de keurruimte te komen. Even wachten nog op onze voorganger en dan zijn wij aan de beurt. De keurmevrouw is heel geduldig en bekijkt Kras van alle kanten. Dan komt er nog even een andere jonge kater bij, om te kijken welke de mooiste is. Ze zegt niets en we mogen allemaal weer gaan. Ik ben tevreden want ik zag dat de keurmeester CAC opschreef. Prima, dat zijn de punten waar we voor kwamen, bingo! En toen, opeens, moesten we toch op het podium komen. BIV (Best in Varieteit) Somali! Na een paar uur wachten worden we opeens opgeroepen om nogmaals naar de keurruimte te komen. Beste halflanghaar nominatie! Van de vijf keurmeesters stemde er eentje op ons, de rest koos voor een ragdoll. Super gaaf om met onze rooie vent genomineerd te worden, en dat er dan ook nog iemand om hem stemt! Woehoe!
Foto's zullen volgen, die zijn nog op de camera en op de telefoon.

zaterdag 5 februari 2011

Zwaargewichtje

Van de week hebben we Kras gewogen, hij zit bijna op vier en een halve kilo! Woehoe!

vrijdag 21 januari 2011

Andere show

De show op 6 maart zou een ander soort show zijn (ringkeuringen), die past niet bij onze puntentelling dus we wijken uit naar 3 april in Gorinchem. Spannund!
Telkens als ik Kras in probeer te schrijven voor een show moet ik zijn kleur selecteren. En telkens kan het niet :) want 'rood'  staat er gewoon niet tussen! Dan krijg ik een mailtje van de organisatie, dat ik iets vergeten ben in te vullen. En dan kan ik parmantig terugmailen 'hij is genetisch rood en dat kon ik niet aanklikken op uw formulier'. Ha!

maandag 17 januari 2011

Bevestiging

Supersnel zijn ze van de NLKV, 27 maart is geboekt!

Showen

We zijn ons aan het inschrijven voor drie shows:
20 februari in Woerden
6 maart in Wijchen en
27 maart in Baarn.
Zodra ze bevestigd zijn zal het hier verschijnen, dan kunnen alle Kraznyi fans hem komen bezoeken op de show!